Val De Frig În România. ANM Anunță O Răcire Accentuată, Cu Ploi Și Ninsori. Cum Va Fi Vremea În București

Răcire accentuată a vremii în România. Meteorologii ANM anunță un val de frig, cu ploi și ninsori

În decurs de câteva zile, vremea în România va face trecerea de la vară la iarnă. ANM anunță un val de frig în toată țara. Această răcire accentuată vine la pachet cu ploi și ninsori.

România face trecerea bruscă de la valorile specifice mai degrabă sezonului cald, la cele de toamnă și debut de iarnă. Weekendul următor vine cu maxime de până la 28 – 29 de grade Celsius. De luni, vremea schimbă radical foaia.

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, spune că în țara noastră urmează o răcire accentuată. La munte, la altitudini mai mari, se va semnala lapoviță și ninsoare și se va depune strat de zăpadă.

După nopți mai calde, cu maxime preponderent pozitive, de luni intrăm serios în sezonul rece. În zonele depresionare, mercurul din termometre nu va mai trece de 0 grade.

Minimele pe parcursul nopților vor fi unele destul de coborâte. Vorbim de minime negative în zonele depresionare, nordice, centrale, minus 3 – minus 4, cu cel mult 1 – 7 grade în restul zonelor extracarpatice.

Cum va fi vremea în București

Vremea se schimbă radical și în Capitală. Până duminică, aspectul meteo va fi unul frumos: soare, cer senin și maxime de 27-28 de grade Celsius. De luni, se răcește accentuat. Valorile termice scad cu peste 10 grade și se anunță ploi.

Partea bună, spune directorul ANM, este că răcirea nu e una de lungă durată. ”Așa cum s-a întâmplat și în episodul anterior, din a doua parte a săptămânii viitoare temperaturile vor urca din nou în special, în jumătatea sudică, la valori de 20 … 23 de grade”, mai punctează Elena Mateescu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *